منتـــدايـــــات هيـــــا و رزقــــهـــــا...ترحــــب بكــــمـــــ

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتـــدايـــــات هيـــــا و رزقــــهـــــا...ترحــــب بكــــمـــــ

فمن شــــــهـــد منــــكـــم الــشهـــــر فـــلــيــصــمـــة


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2

    Anonymous
    ????
    زائر


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Empty كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2

    مُساهمة من طرف ???? الإثنين يونيو 22, 2009 6:15 am

    السؤال العاشر

    ليه الزيت بيتطاير شمال ويمن وأنا !بقلي؟

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-5ef9e3f302

    أنا كل ما آجي أحمر أو أقلي حاجة ألقى الزيت بيتطاير شمال ويمين لدرجة ان ايدي بقى كلها حروق من آثار الزيت؟!

    شوفي يا قمر لو عايزة تتخلصي من المشكلة دي نهائي يبقى لازم في الأول تصفي أي حاجة هتحمريها من أي آثار للميه وبعد كده تحطيها في الزيت، وأنت بتحطيها في الزيت تحطيها بالراحة.

    شوية حاجات بتواجهنا في سنة اولي طبيخ


    المكرونة لزقت


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-071052977b

    ساعات كتير اوي لما تيجي تسلقي المكرونة تلاقيها لزقت مع بعضها أو في الحلة اللي بتسلقيها فيها وطبعا لو حد سألك ليه المكرونة لزقت منك كده هتقولي أصل الظاهر إن نوع المكرونة مش حلو...

    وعلشان ما تتعرضيش لمشكلة زي دي تاني يبقى لازم تحطي نص كوب زيت ومعلقة ملح في المة اللي هتسلقي فيها المكرونة وما تحطيش المكرونة إلا لما المية تغلي كويس...
    كمان بعد ما تسلقي المكرونة اغسليها وسيبيها في المصفاه علشان تصفي ميتها وياريت بعد كده تضيفي لها معلقة زيت وتقلبي بيها المكرونة كويس وده علشان المكرونة ما تلزقش مع بعضها.


    المشكلة الثانية

    سلطة الخضروات طعمها مش حلو


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-9f549ca8b0



    هبة الله غير متواجد حالياً

    افتراضي رد: اسئلة واجابة ونصائح مهمة للمطبخ



    شوية حاجات بتواجهنا في سنة اولي طبيخ


    المكرونة لزقت


    شبكة العمالقة

    ساعات كتير اوي لما تيجي تسلقي المكرونة تلاقيها لزقت مع بعضها أو في الحلة اللي بتسلقيها فيها وطبعا لو حد سألك ليه المكرونة لزقت منك كده هتقولي أصل الظاهر إن نوع المكرونة مش حلو...

    وعلشان ما تتعرضيش لمشكلة زي دي تاني يبقى لازم تحطي نص كوب زيت ومعلقة ملح في المة اللي هتسلقي فيها المكرونة وما تحطيش المكرونة إلا لما المية تغلي كويس...
    كمان بعد ما تسلقي المكرونة اغسليها وسيبيها في المصفاه علشان تصفي ميتها وياريت بعد كده تضيفي لها معلقة زيت وتقلبي بيها المكرونة كويس وده علشان المكرونة ما تلزقش مع بعضها.


    شبكة العمالقة



    المشكلة الثانية

    سلطة الخضروات طعمها مش حلو


    شبكة العمالقة


    ممكن تعملي طبق سلطة وتسيبيه لمدة نص ساعة لغاية معاد الأكل ولما تيجي تاكلي تحسي إن السطلة طعمها متغير زي ما يكون حامض أو إن الخضروات شكلها دبلان في الطبق

    وعلشان تتجنبي المشكلة دي يبقى يا ريت ما تحطيش على السلطة عصير ليمون أو ملح إلا وقت الأكل لكن لو حطتيه قبل كده فده بيخلي طعم السلطة يتغير والخضروات تتبل...
    ويا ريت كمان بعد ما تعملي طبق السلطة تحطيه في التلاجة لغاية معاد الأكل.


    المشكلة الثالثة


    البيض طلع فاسد

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-c9b1e1d4da

    ن الحاجات اللي ممكن تقابلك وأنت في المطبخ وتكوني مش عارفة تعملي إيه هو أنك تلاقي إن البيض وأنت بتكسريه وتحطيه على أي حاجة بتعمليها طلع فاسد، في الحالة دي بتلاقي نفسك مضطرة ترمي كل المقادير التانية اللي عندك وتبتدي من أول وجديد...

    وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تكسري البيض الأول في طبق على جنب ولو طلع حلو يبقى حطيه على باقي المقادير اللي عندك لكن لو طلع فاسد يبقى ارميه..
    ويا ريت كمان لو هتستخدمي البيض في عمل أكل حادق يبقى يا ريت بعد ما تكسري البيض تضيفي إليه رشة ملح وفلفل وتخفقيه كويس، لكن لو هتعملي أكل حلو وهتستخدمي البيض يبقى يا ريت تضيفي إليه رشة فانيليا وتخفقيه بيها كويس..وده علشان تتخلصي من زفارة البيض ويطلع معاكي الأكل طعمه حلو زي ما أنت عايزة.

    المشكلة الرابعة


    البطاطس مش مقرمشة

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-5b0b92fdb3



    هبة الله غير متواجد حالياً

    افتراضي رد: اسئلة واجابة ونصائح مهمة للمطبخ



    شوية حاجات بتواجهنا في سنة اولي طبيخ


    المكرونة لزقت


    شبكة العمالقة

    ساعات كتير اوي لما تيجي تسلقي المكرونة تلاقيها لزقت مع بعضها أو في الحلة اللي بتسلقيها فيها وطبعا لو حد سألك ليه المكرونة لزقت منك كده هتقولي أصل الظاهر إن نوع المكرونة مش حلو...

    وعلشان ما تتعرضيش لمشكلة زي دي تاني يبقى لازم تحطي نص كوب زيت ومعلقة ملح في المة اللي هتسلقي فيها المكرونة وما تحطيش المكرونة إلا لما المية تغلي كويس...
    كمان بعد ما تسلقي المكرونة اغسليها وسيبيها في المصفاه علشان تصفي ميتها وياريت بعد كده تضيفي لها معلقة زيت وتقلبي بيها المكرونة كويس وده علشان المكرونة ما تلزقش مع بعضها.


    شبكة العمالقة



    المشكلة الثانية

    سلطة الخضروات طعمها مش حلو


    شبكة العمالقة


    ممكن تعملي طبق سلطة وتسيبيه لمدة نص ساعة لغاية معاد الأكل ولما تيجي تاكلي تحسي إن السطلة طعمها متغير زي ما يكون حامض أو إن الخضروات شكلها دبلان في الطبق

    وعلشان تتجنبي المشكلة دي يبقى يا ريت ما تحطيش على السلطة عصير ليمون أو ملح إلا وقت الأكل لكن لو حطتيه قبل كده فده بيخلي طعم السلطة يتغير والخضروات تتبل...
    ويا ريت كمان بعد ما تعملي طبق السلطة تحطيه في التلاجة لغاية معاد الأكل.


    شبكة العمالقة


    المشكلة الثالثة


    البيض طلع فاسد

    شبكة العمالقة


    من الحاجات اللي ممكن تقابلك وأنت في المطبخ وتكوني مش عارفة تعملي إيه هو أنك تلاقي إن البيض وأنت بتكسريه وتحطيه على أي حاجة بتعمليها طلع فاسد، في الحالة دي بتلاقي نفسك مضطرة ترمي كل المقادير التانية اللي عندك وتبتدي من أول وجديد...

    وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تكسري البيض الأول في طبق على جنب ولو طلع حلو يبقى حطيه على باقي المقادير اللي عندك لكن لو طلع فاسد يبقى ارميه..
    ويا ريت كمان لو هتستخدمي البيض في عمل أكل حادق يبقى يا ريت بعد ما تكسري البيض تضيفي إليه رشة ملح وفلفل وتخفقيه كويس، لكن لو هتعملي أكل حلو وهتستخدمي البيض يبقى يا ريت تضيفي إليه رشة فانيليا وتخفقيه بيها كويس..وده علشان تتخلصي من زفارة البيض ويطلع معاكي الأكل طعمه حلو زي ما أنت عايزة.



    شبكة العمالقة


    المشكلة الرابعة


    البطاطس مش مقرمشة


    شبكة العمالقة


    أوقات تانية كتير نفسك تروح على طبق بطاطس مقرمشة ولذيذة ولكن بعد ما تقلي البطاطس وتطلعيها من الزيت تلاقيها طرية وعاملة زي الفطير...

    وعلشان تتخلصي من المشكلة دي وتحصلي على البطاطس المقرمشة اللذيذة يبقي يا ريت بعد ما تقشري البطاطس وتغسليها وتقطعيها تنقعيها في ميه مضاف إليها معلقتين ملح ومعلقتين خل وسيبيهم لمدة ساعة وبعد كده اقليها في زيت بس لازم في الأول تخلي الزيت يسخن كويس على النار لأنك لو قلتيها في زيت غير ساخن هتمتص الزيت وهتطلع طرية.

    المشكلة الخامسة


    عفن الخبز

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-a15f36ebd6
    من المشاكل اللي ممكن تقابلك مشكلة "عفن الخبز" خصوصا مع الحر الشديد اللي احنا فيه..

    وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت أول ما تجيبي العيش لو كان لسه ساخن يبقى تهويه كويس وبعد كده تحطيه في كيس نايلون ناشف وتحطيه في التلاجة، وبكده ممكن يعيش معاكي لمدة أسبوع من غير ما يحصل له أي حاجة نهائي ولما تحبي تاكليه تطلعيه وتسيبه لمدة خمس دقائق وبعد كده تسخنيه في المايكرويف أو على البوتجاز .


    المشكلة السادسة


    الفراخ أو اللحمة لزقت منك وأنت بتحمريها

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-313c556fff

    أوقات تانية كتير لما تيجي تحمري الفراخ أو اللحمة أو حتى السمك تلاقي إنهم لزقوا في طاسة التحمير

    وعلشان تتغلبي على المشكلة دي يبقى يا ريت تقدحي الزيت أو السمنة كويس على النار علشان لما تيجي تحطي أي حاجة هتحمريها ما تلزقش منك.




    المشكلة السابعة

    الليمون ناشف


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-a009fd7983

    ساعات بتبقي مفكرة إن عندك ليمون في التلاجة وعلى الأساس ده بتعملي الأكل لكن تفاجئي إن الليمون اللي عندك طلع ناشف ومفيهوش ميه كتير

    في الوقت ده يبقى يا ريت تجيبي الليمون اللي عندك وتحطيه في كوباية ميه دافية لمدة خمس دقائق وبعد كده تاخديه وتضغطي عليه بإيدك جامد وبعد كده تعصريه.


    المشكلة الثامنة

    السمنة أو الزبدة لها رائحة مش حلوة
    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-f867671a31

    لو حاسة إن السمنة أو الزبدة ليها رائحة مش حلوة يبقى أكيد أنت الغلطانة علشان سبتيها في التلاجة مكشوفة وده لأن الدهون بتتحد مع الأوكسجين الموجود بالهواء، ويترتب على كده الرائحة دي واوعي في الوقت ده تعملي بيها الأكل لأنها هتخلي طعمه مش حلو وفي الوقت ده مفيش قدامك حل غير إنك تشتري واحدة بدلها بس تخلي بالك إنك تقفليها كويس بالغطاء المخصص لها.

    المشكلة التاسعة

    طعم التوابل طلع كتير في الأكل
    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-f60e6d0fd8
    لو حاسة أنك كترتي من التوابل في الأكل

    يبقى في الحالة دي هاتي معلقة صغيرة لبن وضيفها إلى الأكل وهي هتخلصك من أي طعم زيادة للتوابل.



    المشكلة العاشرة

    طبق الحلو ما طلعش حلو

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Al3malka-33b333dac2
    بعد الوقفة طول النهار في المطبخ علشان تعملي طبق حلو يطلع في الآخر الطبق طعمه مش حلو خالص طبعا أنت ممكن تكوني مش عارفة السبب وهو ممكن يكون إن البيكنج بودر اللي استخدمتيه مدة صلاحيته منتهية أو اتعرض لرطوبة ففقد مفعوله...

    وعلشان تتغلبي على المشكلة دي ياريت تعملي اختبار للبيكنج بودر قبل ما تستخدميه والاختبار ده يكون بأنك تضيفي شوية من كيس البيكنج بودر إلى شوية ميه لو حدث فوران يبقى تقدري تستخدميه وأنت مطمنة على الآخر.
    n@ny
    n@ny
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى


    انثى الجوزاء الكلب
    عدد المساهمات : 3734
    تاريخ الميلاد : 18/06/1994
    تاريخ التسجيل : 23/04/2009
    العمر : 30
    الموقع الموقع : hiawrz2ha.yoo7.com
    العمل/الترفيه العمل/الترفيه : aritst
    المزاج المزاج : motaklb el mzaag

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Empty رد: كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2

    مُساهمة من طرف n@ny الأربعاء يوليو 15, 2009 11:21 pm

    ثاااااااااااااااااااااااااااااااانكس شيكو
    Anonymous
    ????
    زائر


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2 Empty رد: كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ 2

    مُساهمة من طرف ???? الخميس يوليو 30, 2009 7:20 am

    wellcome

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23, 2024 8:43 am