منتـــدايـــــات هيـــــا و رزقــــهـــــا...ترحــــب بكــــمـــــ

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتـــدايـــــات هيـــــا و رزقــــهـــــا...ترحــــب بكــــمـــــ

فمن شــــــهـــد منــــكـــم الــشهـــــر فـــلــيــصــمـــة


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ

    Anonymous
    ????
    زائر


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Empty كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ

    مُساهمة من طرف ???? الإثنين يونيو 22, 2009 6:06 am

    تعالوا نشوف الأسئلة كانت إيه؟!
    وإيه هو الحل المفيد ؟!


    السؤال الأول

    ليه البفتيك بيطلع ناشف؟!

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-53c7879e1d


    ساعات كتير لما آجي أحمر أو أشوي شرائح البفتيك تتطلع ناشفة معايا بالرغم من إني لما باكلها بره بتكون طرية فياريت أعرف حل للمشكلة دي؟!

    شوفي يا قمر لو عايزة البفتيك يطلع طري معاكي زي اللي بتاكيله بره يبقى ياريت تضيفي معلقتين خل إلى تتبيلة البفتيك وتخلطيها بالفتيك لمدة 5 ساعات.. بعد كده تشويه أو تقليه وهتلاقيه بقى طري وطعمه في منتهى الجمال..



    السؤال الثاني

    ليه الثوم مش بيتقشر بسهولة؟!


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-7b2db1219f

    ياريت حد يرد عليّ أنا كل ما آجي أقشر ثوم ضوافري تتكسر لأن قشر الثوم اللي عندي ناشف وبيتقشر بصعوبة لدرجة إني كرهت أي أكل فيه ثوم علشان مشكلة التقشير دي يا ترى فيه حل؟!

    الحل بسيط جدا كل اللي عليكي أنك تنقعي الثوم اللي إنت عايزة تقشيريه في الميه البادرة لمدة عشر دقائق وبعد كده تطلعيه وهتلاقيه بيتقشر بمنتهى البساطة.


    السؤال الثالث

    ليه جلد الفراخ المجمدة بيتشقق وأنا بسلقها؟!

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-aa20ae3b33

    شبكة العمالقة
    أنا على طول بشتري فراخ مجمدة وكل ما آجي أسلقها ألقى جلدها اتشقق المشكلة لما يكون عندي عزومة بيكون شكل الفراخ مش حلو خالص، كمان ساعات طعم الفراخ بيطلع مش حلو، وبيكون بين اللحم والعظم فيه آثار للدم؟!

    واضح جدا يا قمر إنك لما بتطلعي الفراخ من الفريزر بتحطيها في الميه السخنة على طول ودي حاجة غلط جدا بتقع فيها ستات كتير... والمفروض إن الفراخ أو اللحمة أو الأسماك المجمدة تخرج من الفريزر وتحطيها في حلة على ترابيزة المطبخ وتسيبيها لغاية لما التلج اللي فيها يفك من نفسه..

    طبعا دلوقتي بتقولي بينك وبين نفسك إن كده هتاخد وقت كبير وعلشان تتغلبي على مشكلة الوقت دي يبقى يا ريت تخرجيها من الفريزر بالليل وتحطيها في التلاجة وقبل ما تسويها ب 3 ساعات تخرجيها وتسيبيها شوية وهتلاقيها فكت كل التلج اللي فيها وبكده تقدري تستعمليها زي ما أنت عايزة.
    واوعي تسمعي كلام حد يقولك إنك تغسليها بميه سخنة لأن الحركة دي برضه هتخلي جلدها يتشقق ويبقى طعمها مش حلو.
    وفيه حاجة كمان ممكن تعمليها علشان تخلي طعم الفراخ المجمدة حلو وهي إنك تحطي بصلة مقشرة ومقطعة إلى أربع تربع مع الفراخ وأنت بتسلقيها.


    السؤال الرابع

    ليه الأكل بياخد سواء كتير على النار؟!



    مش عارفة ليه كل ما آجي أعمل أكل ألاقي الأكل بياخد وقت طويل معايا مش عارفة ليه لدرجة إني زهقت من موضوع إني أدخل المطبخ ده؟!
    شوفي يا قمر علشان الأكل ما ياخدش وقت طويل منك على البوتوجاز يبقى يا ريت ماتحطيش الملح والأكل لسه ما استواش...واستني لما الأكل يقرب يستوي وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل اللي أنت عايزاه وعلى فكرة الحركة دي هتختصر وقت الأكل معاكي وهتحافظ على القيمة الغذائية للأكل...

    كمان ياريت ما تفضليش تفتحي الغطاء اللي على الأكل كل شوية لأن الحركة دي هي كمان بتخلي الأكل ياخد وقت طويل على النار وكمان ممكن تتسبب في فقدان الخضروات للقيمة الغذائية اللي فيها..

    واوعي تسمعي كلام حد يقولك أنك تضيفي "بيكربونات الصودا" على الطعام علشان يستوي بسرعة لأن الموضوع ده بيؤدي إلى فقدان الخضروات للكثير من الفيتامينات اللي موجودة فيها.


    السؤال الخامس

    ورق العنب طلع خشن اوي؟!


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-fc6ba9aed8

    أنا اشتريت ورق عنب بس الورقة بتاعته طلعت خشنة اوي مش عارفة أعمل إيه أرميه وأشتري غيره؟!
    علشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت تضيفي إلى مية سلق ورق العنب معلقة كبيرة ملح ومعلقتين زيت ذرة أو عباد الشمس، واوعي تنسي وأنت بتسويه تعصري عليه عصير ليمونة وهتشوفي الفرق بنفسك.



    السؤال السادس

    الجمبري ليه ريحة مش بحبها؟!

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-e22ddeeb53


    أنا بحب الجمبري جدا بس المشكلة إني وأنا باسلقه أو أقليه بشم ريحة مش حلوة مش عارفة ليه؟
    الحل بسيط جدا كل اللي عليك تغسلي الجمبري كويس اوي وتعصري عليه عصير ليمون كتير وبعد كده تغسليه كويس وتتبليه بتتبيلة "الثوم بالملح والكمون والفلفل الأخضر" وتضيفي إليه أوراق الكرفس الأخضر المقطع قطعا صغيرة...وهتشوفي الفرق بنفسك..

    السؤال السابع

    ازاي أعرف إن الزيت سخن؟!

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-ecc67c6a2f


    أنتم قلتوا المرة اللي فاتت إن الزيت لازم يتقدح على النار كويس علشان أقدر أحمر فيه الفراخ أو البطاطس طيب ازاي أعرف إن الزيت اتقدح لأني مرة سبته على النار لغاية ما اتحرق؟!

    كل اللي عليكي تحطي الزيت على النار وبعد مرور خمس دقائق تضيفي إليه قطعة صغيرة بطاطس ولو احمرت في الزيت يبقى كده الزيت اتقدح كويس وتقدري تحطي الفراخ أو اللحمة اللي أنت عايزاها.



    السؤال الثامن

    ليه طعم القرنبيط بيطع مش حلو؟!

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-1e63dd1177

    ليه كل ما آجي أعمل قرنبيط يطلع طعمه مش حلو؟!

    علشان تحصلي على طعم حلو للقرنبيط زي ما أنت عايزة يبقى ياريت تضيفي إلى مية السلق "معلقة كمون ومعلقة ملح" علشان يدوا للقرنبيط طعم حلو وريحة حلوة.


    السؤال التاسع

    الببيض بيفرقع وهو بيتسلق؟!

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Al3malka-3171fcd367



    مش عارفة ليه كل ما آجي أسلق البيض يفرقع مني وهو في المية على البوتوجاز؟!

    أكيد جبتي البيض من التلاجة وحطيتيه في الميه السخنة علشان كده فرقع وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تطلعي البيض الأول من التلاجة وتسيبيه شوية لمدة نص ساعة وبعد كده تحطيه في حلة فيها ميه من الحنفية وتضيفي إليه معلقة ملح وبعد كده تحطيه على النار.
    n@ny
    n@ny
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى


    انثى الجوزاء الكلب
    عدد المساهمات : 3734
    تاريخ الميلاد : 18/06/1994
    تاريخ التسجيل : 23/04/2009
    العمر : 30
    الموقع الموقع : hiawrz2ha.yoo7.com
    العمل/الترفيه العمل/الترفيه : aritst
    المزاج المزاج : motaklb el mzaag

    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Empty رد: كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ

    مُساهمة من طرف n@ny الأربعاء يوليو 15, 2009 11:26 pm

    ثااااااااااااااااااااااااااااااااانكس
    Anonymous
    ????
    زائر


    كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ Empty رد: كل الاسئلة الى بدور حول مشاكل الطبخ

    مُساهمة من طرف ???? الأربعاء يوليو 29, 2009 5:19 am

    welcome

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23, 2024 8:51 am